Een lang weekend naar Londen

 

Londen is een ideale bestemming voor een lang weekeind. Het culturele aanbod in de hoofdstad van Engeland is groot en bovendien is het maar een uurtje vliegen. Wie op donderdagavond vertrekt en op zondagavond terug komt, heeft drie volle dagen om van de stad te genieten.

De reis

Uiteraard wil je de beschikbare tijd zo goed mogelijk gebruiken. Hoewel je ook via de Kanaaltunnel naar Londen kunt reizen, is vliegen een stuk goedkoper en vooral sneller. Vanaf Schiphol brengt easyJet je voor een schappelijk bedrag naar Londen. Nadeel is wel dat easyJet gebruik maakt van de luchthaven London Gatwick, je moet daarna nog wel met de trein naar het centrum van de stad. Wie in de buurt van Rotterdam woont, kan ook een vlucht boeken bij Cityjet of British Airways. Beide maatschappijen vliegen vanuit Rotterdam op London City Airport, en die luchthaven ligt midden in het centrum.

Overnachten

Via internet een paar overnachtingen in Londen boeken is eenvoudig. Londen is een grote stad en om lange reistijden te voorkomen is het verstandig een kamer in het centrum van de stad te reserveren. Op de website booking.com kon je vroeger alleen hotelovernachtingen boeken. Tegenwoordig biedt deze website ook appartementen, pensions, hostels en bed & breakfasts aan. Het voordeel hiervan is dat je ook voor een lage prijs in het centrum kunt slapen.

Het verblijf

Blijf vooral niet te lang in je bed liggen! Bezichtigingen in Londen zijn prachtig en wil je natuurlijk alles zien. Londen heeft een groot aantal prachtige musea binnen haar stadsgrenzen liggen, altijd handig als het regent. Ook het befaamde caféleven is een goed alternatief voor als het slecht weer is. Bij zonnig weer en hoge temperaturen kun je genieten van Hyde Park. Ook in de avonduren hoef je je niet te vervelen. Het beroemde theaterdistrict West End heeft een groot en divers aanbod. De kaarten heb je in Nederland natuurlijk al via internet gekocht, je hoeft daarom niet meer in de rij te staan.

Daarnaast kan je uiteraard ook Wimbledon tickets aanschaffen. Dan kan je genieten van het schitterende Wimbledon toernooi.